30. sep, 2019

Utmattning -Hur kan man bli så trött av att slappna av en helg?

Denna helg har vi haft en liten smekmånad jag och maken- bara 15 år efter själva bröllopet! Vi hade bokat rum på hotell ca två timmar bort, ett fint rum, SPA fanns, gym, simbassäng, bubbelpool, rubbet!

Vi ville bara få komma undan från vardagen och ha mysigt tillsammans, vilket vi verkligen hade!

Vi checkade in, handlade lite snacks och myste på vår stora säng hela fredagskvällen! Lördag åt vi underbart god frukost och sedan slappade vi vidare. Vi avnjöt varandras sällskap, frånvaro av tonåring som när som helst kunde komma och kräva saker och att slippa resa oss ur sängen för att gå ut med hund eller dela sängen med en hund!

Jag gick till gymmet, sprang på löpband, styrketränade och sedan hoppade jag ner i poolen för att simma! Jätteskönt, en pool på iaf 25 meter. Sedan kom maken och vi fortsatte ha kul i vattnet innan vi gick till SPA-delen där vi testade ”Fiskspa”! Man sätter i fötterna i ett akvarium och små fiskar käkar bort torr hud, det kändes rätt mysigt när det slutade kittlas och vi hade mysigt!

Efter det tog vi en tupplur innan vi gick ner och åt trerätters middag som var jättegod! Sedan mera mys, avslappning och bara njutande!

På söndagen vaknade vi, åt ännu en härlig frukost, packade ihop och checkade ut. Vi såg oss omkring på hemvägen, stannade till där vi ville och närmade oss sedan hemmet. Hunden var överlycklig när hon kom hem och allt hade gått perfekt!

Jag var HELT SLUT! Varför??

Borde jag inte med all rätt varit utvilad? Jag klämde ju t.om. in fysisk aktivitet!

Oundvikligen innebar helgen dessvärre ett antal saker som verkligen drar på mina batterier!

-packning (det värsta jag vet nästan... vad ska med, vad får inte glömmas, vad ska inte med? Osv....)

-förflyttning från trygg, känd miljö till helt okänd miljö innebär mycket spänning, nya intryck och en ny miljö att vänja sig vid- för att sedan vänja sig av vid är tyvärr jobbigt även i dessa fall!

-Social interaktion med nya människor är trevligt med ändå mycket krävande. Även att dygnet runt umgås med min egen man är ovanligt och faktiskt även krävande på sitt sätt. Det går inte att säga det på ett fint sätt; det bara är så.

-alla intryck.... Ljud, ljus, lukter, smaker, känslor.... Nya miljöer är ju trots allt nya och därför fyllda av dem. Det behöver inte vara obehagligt; bara det faktum att det är ”nytt” gör att min hjärna går på högvarv för att processa dem.

-äta bland andra på resturang. Här är ett stort energiläckage... När man saknar ”persienner” och alla ljud låter lika höga; klirr med bestick, sorlande småprat, musik, skålande med glas mm. Att bara föra ett samtal i detta kaos är svårt. Att dessutom avnjuta tre underbara rätter samtidigt tar ALL fokus för mig och när jag då blir mätt så är det som att min huvudströmbrytare nästan stängs av! 

När vi kom upp på rummet och jag lade mig på sängen hände detta inom minuter!

Sedan upprepas de första två punkterna igen och förklaringen är glasklar. 

Jag är helt utmattad!

Kommentarer

Rigmor

04.10.2019 09:54

Herregud så jag känner igen mig. Och du har redan gett svaret på varför du är utmattad efter en relax-helg. Antar att du lider av högkänslighet som jag och att allt det nya är överväldigande och kräva

Rigmor

06.10.2019 06:41

Högkänslighet är ett personlighetsdrag som inte ska förväxlas med den annorlunda perception och känslighet för sinnesintryck som många med mina diagnoser har.

Men till viss del har du ju rätt! 😊❤️

Senaste kommentaren

28.09 | 08:23

Din historia är min historia. I princip ordagrant. Är nu 39 år och har äntligen blivit beviljad utredning för autism.
Herregud vad jag fick kämpa !!

23.08 | 00:20

Soc maktmissbruk måste stoppas

21.08 | 16:41

Hon är inte ensam i att ha det så, får hon ha åtkomst till internet? Ihållande tipsa om självhjälpsgruppen i B.A.R.N för placerade barn o unga.

13.08 | 23:11

Ja åtminstone enligt Patientlagen…..

Dela den här sidan